Campus Anton Bergmann

Onderwijsaanbod

Door de keuzes die je in het eerste jaar hebt kunnen maken, heb je ondertussen een beter beeld over je eigen talenten, capaciteiten en interesses.  Het tweede jaar van de 1ste graad is dan ook bedoeld als verfijning van je interesses. Om dit te bereiken kan je in het 2de jaar volgende richtingen kiezen:2AinParijs

26 lesuren basisvorming + 6 uur keuzevakken


•    Latijn
•    Moderne wetenschappen met 2u 'Anton Lab'
•    Handelswetenschappen
•    Industriële wetenschappen
•    Sociale en Technische Vorming

 

De volledige lessentabel kan je hier downloaden

 

Net zoals in 1A, moeten onze leerlingen van 2 moderne wetenschappen een 'Anton Lab' kiezen.

1. Sports-Lab
Behalve de 2 lesuren lichamelijke opvoeding die iedereen al heeft, kan je hierbij nog 2 uur sport kiezen. Let wel, sport is een actieve keuze, je moet dus zeker bereid zijn te sporten en een inspanning te leveren.

2. Actua-Lab
Tijd om het nieuws te begrijpen! Je volgt de actualiteit en deze wordt dan uit zowel historisch als uit geografisch oogpunt verder uitgewerkt. Maar het is meer dan dat: zo staat er bijvoorbeeld ook een uitdieping sterrenkunde op het programma.

3. Lango-Lab
Niets zo vervelend als op vakantie te zijn en niet te begrijpen waar het over gaat, of erger nog … iets willen bestellen om te eten of te drinken en niet weten hoe. Tijdens dit keuzeproject werk je aan je communicatieve vaardigheden, maar dan in het Frans en in het Engels. Let op, het is hierbij zeker en vast niet de bedoeling om je om de oren te slaan met extra grammatica, wel om te werken , te spreken en te denken in een andere taal.

4. Beauty-Lab
“Kleren maken de man.” maar wist je dat ook kleuren je kunnen ‘maken of kraken’? Hoog tijd om dit wat beter te bekijken en te onderzoeken wat jouw topkleuren zijn. Zo schitter jij altijd en overal !

5. IT-Lab
Voor het tweede jaar op rij kan je ICT volgen, uiteraard ziet het programma er net iets anders uit en gaan we dieper in op de mogelijkheden. Zo staan er programmeren, photoshop, muziek- en videobewerking op het programma. Idealiter heb je reeds optie ICT gevolgd in het eerste jaar, als dit niet zo is, rekenen we op een gezonde dosis interesse en motivatie.

6. Crea & art-Lab
In samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier organiseren we een creatief, muzikaal dansbad. Gedurende het jaar maak je via verschillende workshops kennis met een heel aantal disciplines, telkens gegeven door échte professionals en in een volledig uitgeruste ruimte van de Academie zelf. Op het einde van dit traject kan je zelfs een volwaardig diploma krijgen wat je later ongetwijfeld nog van pas zal komen!
-Belangrijk- Dit traject brengt een extra kost van ongeveer 60 euro met zich mee!Bewaren