Communicatie

OPSTART SCHOOLJAAR 2020-2021

#SAMEN TEGEN CORONA

Beste leerling, geachte ouder

Er zijn alweer aangepaste maatregelen tegen het coronavirus. Het gaat deze keer over extra maatregelen die de gouverneur van Antwerpen heeft laten opnemen in de politieverordening van 1 oktober 2020. In de bijlage ziet u een affiche van de gemeente die tot deze nieuwe maatregel oproept.

Samengevat komt dit voor onze school op het volgende neer:

  • WAT?  Iedereen (van minimum 12 jaar) die zich binnen een straal van 200m van de in- of uitgang van een school bevindt, MOET een mondmasker dragen.
  • WANNEER? Tijdens begin en einde van de lesdag (dus pakweg tussen 8u. en 9.30 u. en vanaf 14.30 u. tot 17 u., want sommige scholen starten een 2de lesuur pas om 9.20 u. of eindigen pas na 16.30 u.
  • WAAR? Dit komt neer op ongeveer alle straten in de omgeving van de school tot aan de Grote Markt en in het stadscentrum gezien er bijna altijd wel ergens in het centrum een school ligt binnen de 200 meter. Er is namelijk vlakbij ook een lagere school. Achter de Grote kerk ligt Campus Arthur Vanderpoorten en de stedelijke muziekschool. Ook de kunstacademie ligt in die straal. Sint-Ursula, SGC, VTI en SAL liggen niet ver van de Grote Markt en winkelstraat... Ook als je via de vest aan het Spuihuis aankomt of wegwandelt of fietst, moet je rekening houden met de 200m afstand van bv. Middenschool Anton Bergmann (dus m.a.w. op de vest van het Spuihuis STEEDS JE MASKER OPZETTEN tijdens begin en einde van de lesdag!

Politie heeft aangekondigd effectief controles te zullen uitvoeren. We voelen ons daarom verplicht u hiervan goed op de hoogte te brengen zodat jullie geen onnodige boetes oplopen. Uiteraard is dit de zoveelste aanpassing en beperking die veel inspanning  vergt van ons allemaal. Toch hopen we dat iedereen er zo goed mogelijk in slaagt deze aangepaste regels toe te passen.

Wat betreft mondmaskers op school moeten we u meedelen dat deze voortaan zullen aangerekend worden aan 50 cent per stuk. Neem dus altijd een reservemasker mee van thuis zodat je er niet meteen één moet kopen mocht je er één verliezen.

Alvast bedankt!

Vriendelijke groeten

Directieteam Campus Louis Zimmer

MONDMASKET