Campus Arthur Vanderpoorten

Leefregels
Zoals overal gelden ook op onze campus een aantal regels die het samenleven moeten vergemakkelijken. De details krijg je na je inschrijving: ze staan in het schoolreglement.
De principes zijn altijd dezelfde: ze zijn gebaseerd op waarden zoals respect, stiptheid, orde en goed fatsoen. Je komt op tijd, je behandelt anderen zoals je zelf wil behandeld worden, je draagt zorg voor je eigen en voor andermans spullen. Wanneer je schade veroorzaakt, herstel of vergoed je die. Je kwetst niemand met opzet, en als dat ongewild toch gebeurt, maak je het weer goed.
Voor pesten, diefstal, vandalisme en onbeschoft gedrag is in het Atheneum geen plaats.
Voor beschaafde en vriendelijke jongeren is onze school een aangename leer- en leefomgeving, waar vrijwel iedereen elkaar kent en waar een warme en gemoedelijke sfeer heerst.

Rookvrije school
We doen ons uiterste best om je bewust te maken van de gevaren van tabak. Zelf geven we het goede voorbeeld door op de campus niet te roken. Er geldt trouwens een rookverbod op het hele schooldomein, zowel binnen als buiten.
Betrappen we je toch op roken op school, dan rest ons enkel nog de mogelijkheid om je een straf op te leggen.

Op tijd komen
Als je een keertje onopzettelijk te laat komt, dan is dat geen ramp. Maar als zou blijken dat het wel vaker gebeurt uit nonchalance, dan zien we ons verplicht om je stiptheid een duwtje te geven in de vorm van een strafstudie op woensdagnamiddag. Meer details vind je in het schoolreglement.

Eten en drinken
Tijdens de voormiddagpauze kan je een belegd broodje kopen en/of bestellen tegen de middagpauze. Je kunt ook je eigen lunchpakket meebrengen en opeten in het schoolrestaurant.
We hebben automaten met frisdrank, water, koffie, thee, soep, yoghurt… De prijs varieert naargelang het product.

Sport en cultuur
We doen ook buiten het normale vakverband aan sport en cultuur.
De speelplaats is ruim en biedt de mogelijkheid om te sporten. De leerlingenraad organiseert geregeld leerlingencompetities tijdens de middagpauze.
Voor meer cultureel gerichte leerlingen is er het schooltoneel, met repetities en een heuse reeks voorstellingen.