Louis Zimmer klas

WELKOM BIJ LOUIS ZIMMER


Hier groeit talent!


Jongeren van vandaag groeien op in een vluchtige maatschappij die steeds sneller evolueert. Dat is boeiend, uitdagend en creëert ontzettend veel kansen. Wij geloven dat je onderwijs anders kan aanpakken en vertrekken vanuit iedere unieke leerling. Op Campus Louis Zimmer stomen wij onze jeugd klaar voor de maatschappij van morgen door in te zetten op 3 kerndoelstellingen:


Vakbekwaam

We willen onze leerlingen vakbekwaam maken. Er is een enorme nood aan goede vakmensen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd is er een groep jongeren die vlot moet kunnen doorstromen naar het hoger onderwijs. We willen onze leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengen, maar ook zorgen voor een stevige dosis zelfvertrouwen zodat ze zichzelf leren inschatten: wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn groeipunten? We stimuleren motivatie en goesting om te leren. We kijken naar de eigenheid van elke leerling door in te zetten op trajecten op maat, zodat we elk individu zo ver mogelijk krijgen en een vliegende start kunnen bieden voor hun latere levensloop.Respect en verbinding

Minstens even belangrijk zijn respect en verbinding . We willen een veilig en warm nest bieden waarin iedereen zich goed voelt. Een school waarin respect voor elkaar centraal staat, waar er wordt geluisterd naar elkaar, waar diversiteit een evidentie is en waar iedereen naar waarde wordt geschat.
Zelfredzaamheid

Tot slot willen we onze leerlingen opleiden tot zelfredzame jonge mensen die eigenaar zijn van hun eigen leerproces, die kunnen plannen en organiseren, verantwoordelijke keuzes kunnen maken, kritisch kunnen denken, kunnen omgaan met digitalisering en sociale media. Jongeren die geloven in hun eigen kansen en daardoor hun eigen weg durven uitstippelen.

We zetten volop in op verbinding. Iedere leerling krijgt een mentor die hem/haar intensief begeleidt gedurende 2 schooljaren. Mentoren werken samen in kernteams. Samen begeleiden ze een groep leerlingen binnen een bepaald domein. Zo ontstaan er leergemeenschappen, die wekelijks 2 lesuren samenkomen in de centrale leeromgeving 'HUB'. Tijdens deze twee lesuren begeleidt het kernteam hun mentorleerlingen en wordt er extra ingezet op onze 3 kerndoelstellingen.

Vingerafdruk


In totaal zijn er 16 leergemeenschappen op onze campus. Iedere vingerafdruk staat symbool voor een groep van leerlingen, met hun eigen DNA. De zwarte cirkel staat dan weer symbool voor het kernteam dat hen intensief begeleidt gedurende twee schooljaren. Iedere leergemeenschap wordt samengesteld binnen een welbepaald domein en finaliteit.

Door wekelijks te overleggen én de vorderingen van hun mentorleerlingen te bespreken, houden onze kernteams de vinger aan de pols en kunnen we écht inzetten op individuele noden en begeleiding . Geen standaardaanpak, maar een warme gemeenschap waar vertrokken wordt van ieders eigenheid en talent.

Recent nieuws


Zin om deel uit te maken van Atheneum Lier? De inschrijvingen voor schooljaar 2024-2025 zijn gestart! Maak gebruik van ons online formulier om je gegevens achter te laten!

Volgende richtingen zijn volzet voor schooljaar 2024-2025:

3de jaar:

 • Beweging en Sport
 • Elektrotechnieken
 • Houtbewerking
 • Houttechnieken
 • Maatschappij en Welzijn
 • Organisatie en Logistiek

4de jaar:

 • Beweging en Sport
 • Bedrijf en Organisatie
 • Elektriciteit
 • Maatschappij en Welzijn
 • Organisatie en Logistiek

5de jaar:

 • Beweging en Sport
 • Bedrijfsorganisatie
 • Logistiek
 • Opvoeding en begeleiding6de jaar:

 • Beweging en Sport

Infobrochures & documenten

Bekijk onze infobrochures en ontdek welke uit welke studiedomeinen je kan kiezen.

brochure

Domeinen

Bekijk welke studiedomeinen je kan kiezen. domeinbrochures vind je op deze pagina.

schoolreglement Louis Zimmer

Schoolreglement

Welke regels gelden er op school? Belangrijk voor als je start in onze school!

Over onze school

Wat bieden we aan?


studierichtingen BSO

Studiedomeinen

Kies je studiedomein

Wat te doen na de eerste graad?
Ontdek hier de vernieuwde aanpak in het derde middelbaar!

studiedomeinen
studierichtingen TSO

Contact

Contacteer ons

Een vraag? Blijf er niet mee zitten, bel of mail ons. Altijd beschikbaar tijdens de schooluren.

Contact
atelier Louis

Ateliers & Academies

Expertise in je vak!

Personaliseer je opleiding op basis van je eigen interesses!
Ontdek onze Ateliers en Academies!

Ateliers en Academies
Klantendienst Louis

Salondienst

Laat jezelf verzorgen!

Bezoek onze school voor een haar – of schoonheidsverzorging tegen een klantvriendelijk tarief.

Salondienst