Louis Zimmer klas

Recent nieuws


Herbeleef onze opendeur van 9 maart, in beeld gebracht door onze buren van de Lierse startup De Kemphanen!

Zin om deel uit te maken van Atheneum Lier? De inschrijvingen voor schooljaar 2024-2025 zijn gestart! Maak gebruik van ons online formulier om je gegevens achter te laten!


Ontdek onze visie

Hier groeit talent!


Infobrochures & documenten

Bekijk onze infobrochures en ontdek welke uit welke studiedomeinen je kan kiezen.

brochure

Domeinen

Bekijk welke studiedomeinen je kan kiezen. domeinbrochures vind je op deze pagina.

schoolreglement Louis Zimmer

Schoolreglement

Welke regels gelden er op school? Belangrijk voor als je start in onze school!

WELKOM BIJ LOUIS ZIMMER

Hier groeit talent!

Na het 2de middelbaar kan je doorstromen naar onze campus, vooral vanuit een gezonde interesse voor technische, creatieve of administratieve studierichtingen.

Campus Louis Zimmer staat garant voor een mensvriendelijke leer- & leefomgeving en werkt dagelijks aan het welbevinden van de leerlingen. Vanuit onze leerlinggerichtheid gaat er veel aandacht naar de individuele ontwikkeling van alle leerlingen. Elke jongere is immers uniek en moet dus kunnen rekenen op een leertraject op maat.

Als technische schoolcampus hechten we veel belang aan moderne, degelijke vakinfrastructuur. Jaarlijks worden er enkele grote investeringen uitgevoerd, steeds met de beste bedoelingen voor zoveel mogelijk leerlingen. Per studierichting vind je hier zeker enkele details van terug op de website. Ook tijdens onze jaarlijkse opencampusdag staat een focus op talent en plezier in het leren centraal. Wie geïnteresseerd is, kan gerust een kijkje komen nemen. Wij zorgen voor een aangename, laagdrempelige ontvangst en staan professioneel ter uwe beschikking.

Atheneum Lier - campus Louis Zimmer is een kleine school en dát is een troef: iedere leerling die in een kleine klas zit, kan immers rekenen op veel aandacht en begeleiding in het leerproces. Onze kleinschaligheid staat m.a.w. borg voor een maximale leerwinst.

We hechten ook veel belang aan een aangename leefomgeving. Zo zorgt onze enthousiaste leerlingenraad o.a. jaarlijks voor enkele toffe activiteiten, waarnaar de hele school uitkijkt.

Op campus Louis Zimmer kan je terecht voor studierichtingen uit 4 domeinen: Maatschappij & Welzijn, Economie & Organisatie, Sport en STEM. Wij zijn de enige school in de regio met de studierichtingen Wellness & Lifestyle, Haar- & Schoonheidsverzorging, Zorg & Welzijn en Beweging & Sport. Bekijk zeker ons volledige aanbod! Als kers op de taart personaliseren de verschillende ateliers vanaf het 3de jaar je schoolloopbaan.

Atheneum Lier staat voor modern en kwaliteitsvol onderwijs, mee met de tijd. Discipline en stiptheid, participatie en dialoog zijn sleutelwoorden op onze school.

Altijd welkom!

Met vriendelijke groeten

Alessandro Fontana

Directie Atheneum Lier - Campus Louis Zimmer

Over onze school

Wat bieden we aan?

studierichtingen BSO

Studiedomeinen

Kies je studiedomein

Wat te doen na de eerste graad?
Ontdek hier de vernieuwde aanpak in het derde middelbaar!

studiedomeinen
studierichtingen TSO

Contact

Contacteer ons

Een vraag? Blijf er niet mee zitten, bel of mail ons. Altijd beschikbaar tijdens de schooluren.

Richtingen 4-7de jaar
atelier Louis

Ateliers & Academies

Expertise in je vak!

Personaliseer je opleiding op basis van je eigen interesses!
Ontdek onze Ateliers en Academies!

Ateliers en Academies
Klantendienst Louis

Salondienst

Laat jezelf verzorgen!

Bezoek onze school voor een haar – of schoonheidsverzorging tegen een klantvriendelijk tarief.

Salondienst